ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Διατομική Γη Φυσικό Εντομοκτόνο Παρασιτοκτόνο 500gr

Διατομική Γη Φυσικό Εντομοκτόνο Παρασιτοκτόνο 500gr
Διατομική Γη Φυσικό Εντομοκτόνο Παρασιτοκτόνο 500gr
ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€
Για πληρωμές μέσω κάρτας, paypal ή κατάθεσης
3,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,82€
  • Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / Παράδοση σε 1-3 ημέρες
  • Κωδικός: 300500
Καλάθι

Περιγραφή

βαθμού τροφίμων (Food Grade)


Η γη διατόμων είναι ορυκτό φυτικής προέλευσης που λειοτριβείται σε μορφή λευκής πούδρας και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου, πάνω από 90%. Προέρχεται από την συσσώρευση ενός τεράστιου αριθμού απολιθωμένων διατόμων (φυτοπλαγκτόν) που είναι άφθονα στα υδάτινα οικοσυστήματα.Οι σκελετοί των διατόμων εναποτίθενται στον βυθό της θάλασσας και των λιμνών. Σχηματίζονται έτσι, με το πέρασμα των αιώνων κοιτάσματα, τα οποία λόγω γεωλογικών ανακατατάξεων βρίσκουμε σε διάφορα μέρη της γης.

Η μεγάλη εσωτερική επιφάνεια, η χαμηλή πυκνότητα, η πορώδης φύση και η μοναδική κυψελοειδής δομή του ορυκτού αλλά και η χημική αδράνειά του το καθιστούν την ιδανική λύση για διήθηση και διαύγαση υγρών τροφίμων και ποτών. Χρησιμοποιείται επίσης για το φιλτράρισμα του νερού και την επεξεργασία υγρών αποβλήτων, ιδίως στην διαδικασία επεξεργασίας πόσιμου νερού, σε δεξαμενές ψαριών αλλά και άλλων υγρών. Η πρώτη ύλη περνάει μια σειρά διαδικασιών: ξήρανση, άλεσμα, θερμοσυσσωμάτωση και ταξινόμηση με αέρα για να πάρουμε ένα τελικό προϊόν που αποτελείται κυρίως από πυρίτιο και είναι πρακτικά αδρανές. Η γη διατόμων, αν έχει υποστεί σωστή επεξεργασία, δεν έχει καμία επίδραση στην γεύση και το άρωμα του υγρού που φιλτράρει.
Η Γη Διατόμων είναι επίσης ένα οικολογικό παρασιτοκτόνο που ενδείκνυται για αγροτική χρήση. Μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά: Μυρμήγκια , κάμπιες , φυλλοκόπτες, ψύλλους, ψείρες, κοριούς, ακάρεα, τσιμπούρια, κατσαρίδες, μύγες κλπ. Ο τρόπος δράσης της είναι μηχανικός, αφού προσκολλάται εύκολα στα σώματα των εντόμων καθώς περπατούν, σχίζοντας το κηρώδες επίστρωμα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και τελικά να πεθαίνουν. Σημαντικό είναι ότι τα έντομα δεν μπορούν να αποκτήσουν ανοσία, δεδομένου ότι η γη διατόμων δεν περιέχει χημικά. Είναι κατάλληλη και ασφαλής για χρήση σε κατοικίες, αποθήκες, καλλιέργειες ακόμη και σε λαχανόκηπους ή να επαληφθεί ακόμη και στα ίδια τα κατοικίδια ζώα.

Βασικά Πλεονεκτήματα:
  • Είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, ορυκτό φυτικής προέλευσης.
  • Είναι οικονομικό.
  • Είναι κατάλληλο για βιολογική καταπολέμηση.
  • Είναι μη τοξικό προϊόν για τον άνθρωπο, τα θερμόαιμα και το περιβάλλον.
  • Τα έντομα και τα παράσιτα δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα.
  • Δρα αποτελεσματικά στα οικιακά παράσιτα και έντομα
Συνήθως εφαρμόζεται με επίπαση (σκόνισμα) πάνω ή γύρω από τα λαχανικά καλύπτοντας τους βλαστούς και τα φύλλα εσωτερικά. Για τα μυρμήγκια μέσα και γύρω από τη φωλιά. Η διαδικασία είναι καλύτερα να γίνεται τη νύχτα για να μην βλάψουμε τα ωφέλιμα έντομα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.Για τα κατοικίδια εφαρμόζεται στο τρίχωμα του ζώου για να σκοτώσει τους ψύλλους και να αποτρέψει νέους να βρουν καταφύγιο πάλι εκεί. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως θεραπεία ψύλλων, η διατομική γη πρέπει να είναι στεγνή. Επίσης για την καταπολέμηση των εντόμων, γίνεται επίπαση σε περιοχές που τα έντομα μπορεί να περνάνε (κάτω από οικιακές συσκευές, κοντά σε κάδους απορριμμάτων, υπονόμους, αποχετεύσεις, παράθυρα κ.λ.π.).

Οι χρήστες συχνά διερωτώνται αν η γη διατόμων είναι αβλαβής για τον άνθρωπο και τα ζώα, αν δηλαδή η χρήση της έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας, ακριβώς επειδή στη συσκευασία αναγράφεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας και λήψης των σχετικών προφυλάξεων.
Η γη διατόμων έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου. Η τυπική χημική σύσταση του ξηρού διατομίτη είναι: 80 – 90% πυρίτιο, 2 – 4% οξείδιο του αλουμινίου και 0.5 – 2% οξείδια του σιδήρου. Το πυρίτιο είναι κοινή, κοινότατη ουσία, αδρανής χωρίς παρενέργειες. Το μόνο ζήτημα που μπορεί να δημιουργήσει η σκόνη πυριτίου, είναι η παρατεταμένη και επί μακρόν εισπονή της σκόνης αυτής, διότι το κρυσταλλικό πυρίτιο είναι επικίνδυνο για τους πνεύμονες. Οφείλουν λοιπόν οι διακινούντες το υλικό να το γράψουν στην ετικέτα, κι ακόμη οφείλουν να προτείνουν τη χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο για τα ζώα και τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.Εντούτοις, προσέξτε. Παρατεταμένη αναπνοή της σκόνης έχεις αν κάθε μέρα και επί μακρόν χρονικό διάστημα εκτίθενται οι πνεύμονες στην σκόνη κρυσταλλικού πυριτίου, όπως δηλαδή γινόταν με τους μεταλλωρύχους και τις πνευμονοκονιάσεις.

Προσοχή χρειάζεται επίσης το γεγονός ότι το συγκεκριμένο προϊόν, διακινείται στην αγορά με πολλούς διαφορετικούς τύπους, με διαφορετικές προτεινόμενες χρήσεις, κοκκομετρίες κλπ. Για παράδειγμα, εκείνο το εμπορικό προϊόν που χρησιμοποιείται ως φίλτρο πισίνας, δεν συνίσταται για τον ανθρώπινο οργανισμό ούτε και για τα κατοικίδια.

Αρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη γη διατόμων στα κατοικίδια αλλά και γενικότερα για οικιακή η αγροτική χρήση. Αρχικά επιλέξετε το εμπορικό προϊόν που αντιστοιχεί στη σκοπιμότητα χρήσης, πχ. food grade για την οικιακή χρήση που αφορά τα κατοικίδια. Απλώς την ώρα που κάνετε την εφαρμογή φροντίστε να μην εισπνέετε το προϊόν και ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιείτε προστατευτική μάσκα. Άλλωστε η φροντίδα του κατοικίδιου διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με μία μάσκα φαρμακείου έχει επίσης ελάχιστο κόστος!

Το προϊόν βρίσκεται προσωρινά Εκτός Αποθέματος. Εισάγετε τη διεύθυνση email σας και θα ειδοποιηθείτε μόλις γίνει ξανά διαθέσιμο.
Email